0,00 лв. (0)

Нямате добавени продукти в количката.

Как да избера щеки?

Как да избера щеки за ски?


Щеките са съществена част от Вашата ски екипировка. Те Ви осигуряват баланс и Ви помагат при завоите. 

Основното при избора им е тяхната дължина, която се определя по следния начин:

  • Застанете прави и поставете ръцете си прилепнали към тялото. 
  • След това сгънете ръцете в лактите, така че да се образува прав ъгъл.
  • Измерете разстоянието до земята - това е дължината на Вашите щеки.

Материалът, от който са изработени щеките, също е от значение. Препоръчват се алуминиевите щеки, особено за начинаещи и средно напреднали. Карбоновите щеки са по-леки, но при забиване в снега вибрират и натоварват лакътната става. Те са подходящи за напреднали и експерти.

Предимство на щеките е да бъдат с гумен грип (захват), защото са ергономични и много по-удобни.

Удобството при боравене с щеките при спускане със ски е от изключителна важност за комплексното преживяване на всеки почитател на зимните спортове. За това е от съществено значение да изберете подходящите за вас ски щеки. Добре балансираната им дължина и подходящата им форма ще ви осигурят перфектна стабилност, комфорт и по-добро преживяване, докато се отдавате на любимото си хоби. А ако си изберете щеки, които в последствие се окажат с по-голяма дължина от тази, от която се нуждаете, има възможност те да се скъсят.

За осигуряване на по-голямо удобство е добре да изберете ски щеки с регулируема каишка, с подходящ за ръката ви грип, със система за клип-колелца и със стомана на върха, която да гарантира по-голяма издръжливост. За по-добра ефикасност търсете щеки, които имат релефна пяна за повече удобство при спускане и за изолация от студа. А за по-голяма устойчивост изберете щеки с големи дискове, които гарантират добра упора на всякакъв вид сняг и писти. Обърнете внимание и на дръжките, които трябва да са направени така, че да пасват удобно на ръката ви - най-често подходяща се оказва анатомичната форма.

Цената на щеките за ски може да варира в зависимост от тяхната марка, функции и използван материал. Начинаещите и любителите могат да открият страхотни ски щеки на цени до 60 лв., чиито функции да са напълно достатъчни за едно по-умерено спускане по пистите. За напредналите и професионалистите цените могат да бъдат и над 200 лв., като те обикновено притежават редица преимущества като възможност за лесно минимизиране и прибиране, сигурен мек или термо грип, здрава неопренова каишка, LEKI Speed заключване, Carbide връх, Vision диск и др.

Ключът към избора на правилните щеки за ски са вашите индивидуални способности и вида на пистата, по която ще карате. И за да намерите щеките, които ще бъдат най-подходящи за вас, е най-добре да се доверите на доказани световни марки, които гарантират високо качество на достъпни цени. 

щеки за ски